Beperkte oplage kunstwerken

VLINDER SKELET EN MASKER

Dit is mijn vlinder-skelet en mijn masker kunstwerk.  Deze kunstwerken zijn gebaseerd op de organische architectuur die in de jaren 1900 een nieuwe stroming in de architectuur vormde.  Antoni Gaudi was één van de grondleggers van deze art nouveau/jugendstil stijl.  In Catalonië waar Gaudi zijn meest markante gebouwen en objecten te bezichtigen zijn  is deze stijl beter gekend als het Catalaans modernisme.

Enkele van de bekendste gebouwen van Gaudi zijn onder meer casa Batllo, wat ook wel “huis van botten” genoemd wordt.  Het dak van dit huis beeldt de ruggengraat van een draak uit die door sint Joris; de patroonheilige van onder andere Catalonië gedood wordt.  Ook casa Calvet is door Gaudi ontworpen, alhoewel dit niet zijn typerende stijl weergeeft omdat dit Gaudi zijn meest conventioneel gebouw is van al zijn werken.  De toegepaste symmetrie en herhaling van vormen zijn ongewoon voor Gaudi’s werken.

Eén van Gaudi’s grootste werken is nog steeds niet voltooid!  De Sagrada Familia wordt verwacht pas rond 2026 klaar te zijn.  Dit prachtig stukje architectuur waar men in 1882 aan begonnen is staat nog steeds in de steigers wat helaas afbreuk doet aan het uitzicht van de baseliek.  Maar wie nog 9 jaar geduld kan oefenen krijgt een buitengewoon mooi gebouw te zien.

De basisfoto voor deze kunstwerken is het poortgebouw van Parc Guell in Barcelona.  De gewelfde vorm van het dak leent zich perfect als een uitziende botstructuur van een vlinder wat je kan zien in mijn eerste kunstwerk.  Door verdere bewerkingen met kleur technieken vormt er zich een masker wat je kan zien in mijn tweede kunstwerk.

Deze twee kunstwerken vormen mijn beperkte oplage voor de maand juli, dat wil zeggen dat er van elk kunstwerk maar één exemplaar is gemaakt.

Deze maand heb ik dus drie unieke kunstwerken ! 

  

  Copyright 2017 © all rights reserved

Kunstwerk specificaties:

Maar één kunstwerk van elk gemaakt!

Foto op alu-dibond afgewerkt met handgegoten epoxy resin

Afmetigen: 80 CM x 60 CM

Gesigneerd, echtheidscertificaat en fotokaart inclusief

Prijs in Euro: € 1450 per stuk verzending inclusief

Neem AUB contact met me op als U dit kunstwerk wil kopen: Came2leon@gmail.com of  0032 475 21 80 90

Je kan betalen via PAYPAL of bankoverschrijving